Myy juomia uusissa pakkauksissa

Elintarvikealan yrityksillä on aina suuri kysyntä, koska ihmiset eivät kumma kyllä lakkaa syömästä tai juomasta. Oletko etsimässä hyviä neuvoja yrittäjyyteen? Miksi et kokeilisi bisnestä juomien parissa? 

Yksi mahdollisuus on esimerkiksi juomien paketointi tyylikkäisiin pakkauksiin. Tämä tarkoittaa siis sitä, että sinun ei tarvitse itse tuottaa juomaa, vaan ostat sen ja pakkaat houkuttelevaan pakkaukseen.

Kahvi- ja teebisnes

Kahvin hifistelijöitä on nyt joka paikassa, joten voi hyvinkin kannattaa iskeä tällaiseen kultasuoneen. Jos löydät jonkin erinomaisen kahvilajin, voit ruveta pakkaamaan sen tyylikkääseen ja sopivan kokoiseen pakettiin. Esimerkiksi italialaiset espressot myydään yleensä pienissä pakkauksissa, koska niistä saa tarpeeksi vahvaa kahvia. Suomi on muutenkin tunnettu kahvinjuojamaana, joten sekin auttaa asiaa. Voit myös myydä kahvipaketteja suoraan trendikkäisiin kahviloihin. Pakkauksesta tulee suunnitella haluttu ja pieni saatavuus yhdistettynä hyvään makuun houkuttelee varmasti asiakkaita kokeilemaan.

Toinen järkevä kohde bisnekselle on tee, jota juodaan niin Suomessa kuin muualla maailmalla myös runsaasti. Voit aloittaa liiketoiminnan, jossa myydään teelehtiä, teejauhetta, teepusseja tai sitten vaikkapa valmista jääteetä pulloissa. Hieno pakkaus tässäkin kruunaa tuotteen ja tekee siitä halutun.

Teestä on myös helppo jatkaa yrttijuomapakkauksiin. Yrttijuomat ovat monien mielestä kuin lääkkeitä, jotka parantavat ja torjuvat sairauksia, eikä se ole ihme – näin on uskottu tuhansia vuosia, joten asiassa on pakko olla perää. Suomessa kannattaa kuitenkin varoa kutsumasta tuotetta lääkkeeksi, sillä silloin tarvitaan jo hieman vaikeammin saatavia lupia ja lisenssejä. Monet yrttijuomat markkinoidaan teenä, vaikka ne eivät sitä käytännössä välttämättä ole – lähellä kuitenkin. Yrttijuomien markkinat ovat pienemmät kuin teessä, mutta toisaalta yrttijuomia harrastavat ovat uskollisia.

Mehut ja vedet

Hedelmäjuomat ja mehut ovat nekin kasvava ala Suomessa ja nykyään on nähtävillä jopa baareja, joissa tarjoillaan tuoreista hedelmistä tehtävää mehua. Suomessa ei hirveästi hedelmiä kasva luonnonvaraisesti, mutta omenamehua täälläkin tehdään ainakin syksyisin. Tilaa olisi markkinoilla varsinkin lisäaineettomiin ja sokerittomiin mehuihin, eli ns. luomujuomiin. Mehupaketit voisivat nekin olla houkuttelevamman näköisiä ja hauskemmin nimettyjä. Olisiko tässä bisnes, jota kannattaisi kokeilla?

Ja vaikka Suomessa saa parasta juomavettä hanasta, on pullotettu vesi koko ajan kasvava markkina. Pullotettu vesi on siitä hyvä juttu, että se vähentää sokeristen juomien nauttimista ja vesi on joka tapauksessa edullista myös pullossa. Hienon pullon ostamalla sitä voi täyttää myöhemmin tavallisella hanavedellä itse eikä pulloa tarvitse saman tien heittää kierrätykseen. Kannattaakin suunnitella tyylikäs, houkutteleva pullo jonka materiaali on kestävää, joten tuet samalla kestävää kehitystä ja luontokin kiittää samalla. Pullon tulisikin olla niin houkuttelevan näköinen, että ihmiset kantavat sitä ylpeänä näyttäen muille “statementina” hankintaansa. Kukaan ei myöskään kiellä laittamasta tavallista hanavettä pulloon.

Tärkeää muistettavaa

Elintarvikeyrityksen toiminnassa tulee ottaa muutamia asioita huomioon, ennen kuin voi aloittaa liiketoiminnan.

Raaka-aineiden hankinta voi tapahtua Suomessa suoraan tuottajalta, tukusta, elintarvikealan laitoksesta, toisesta elintarvikealan yrityksestä, sisämarkkinoilta tai III-maatuonnin kautta. Kaikki raaka-aineet tulee olla jäljitettävissä. Raaka-aineisiin tulee tehdä vastaanottotarkastus.

Hygienia on sekin tärkeää. Tiloissa pitää olla oikea pesutekniikka ja oikeanlaiset materiaalit sekä puhtaat siivousvälineet. Lisäksi pitää olla omat siivousvälineet eri tiloille, kuten valmistus- ja käsittelytiloille ja wc-tiloille.

Pakkausbisneksessä pystyy kuitenkin usein ulkoistamaan itse pakkaamisen, jos saat sovittua pakkausten toimituksen tuottajalle, joka sitten pakkaa juomat valmiiksi sinun pakkauksiisi ja pulloihisi. Voit ottaa esimerkiksi yhteyttä suoraan kahvinpaahtimoihin ja mehujen valmistajiin, sekä kysellä heiltä, minkälaisilla hinnoilla tällainen tapahtuisi – sekä millä ehdoilla.