Baari miesluolaan

Mikäpä olisi sen hienompaa kuin oma baari miesluolassa? Ei mikään! Töiden jälkeen paikalliseen lähteminen on vieläkin helpompaa.

Jos kaipaat baaria miesluolaasi, kerromme kuinka sisustussuunnittelu kannattaa ottaa huomioon. 

Paikallinen kuppila kotona

Jos sinulla ja ystävilläsi on paikallinen suosikkibaari, voi siitä ottaa mallia heti miesluolaan. Ota mallia myös värimaailman suhteen. Miesluolabaarissa ei tarvitse olla paljon koristeita. Puinen kulmatiski, seinään kiinnitetty televisio, muhkea nahkasohva ja biljardipöytä tekevät usein tarpeeksi, kun haluaa perusbaarin kotiin. Tarvittaessa voit sisustaa sitä neonvaloilla, joka tekee sopivan “halvan” efektin luolaasi.

Maalaisbaaria haluavat voivat jäljitellä saluunahenkistä tunnelmaa vanhoilla jakkaroilla. Vintage-peilit, -kattokruunut ja -sohvat tekevät tunnelmaan ihmeitä. Kulmabaari on sopiva pieneen tilaan, jossa on kuitenkin tunnelmaa kerrakseen. Kiiltävästä tummasta puusta valmistettu minibaari on tyylikäs kapistus kulmabaarin kompaktiin tilaan. Peilit auttavat myös pienen tilan tilanluontia, sillä se tekee huoneesta avaramman näköisen.

Kellaribaari ja muusikon livemesta

Miesluolat sijaitsevat usein kellarissa, joten siitä saa helposti sopivan hämyisen mestan ja luola on rauhassa muulta perheeltä. Win win! Luonnonvalon puute ei ole hätä eikä mikään, koska nykyään on olemassa tehokkaita valaisimia, joilla saa korjattua valon puutetta. Kattovalaisimen ja baaritiskin valaisimien avulla baarista tulee kivan tunnelmallinen. Baarissa voi käyttää esimerkiksi puupanelointia ja voit itse miettiä puun värin. Tummat sävyt eivät välttämättä ole edukseen kellarissa, mutta jos teet luolasta samalla elokuvien katseluun sopivan “leffateatterin”, voi sille olla ansionsa.

Muusikoiden baareissa baaritiskin lisäksi tulisi olla jokin nurkkaus, jossa voi olla tai olematta korotettu lattia – ikäänkuin esiintymislavana. Sille voidaan sijoittaa instrumentteja, joita voidaan valaista spottivaloilla. Näin kuka tahansa kavereistasi voi mennä esiintymään teille – silloin kun et itse ole lurittelemassa bluesia E:stä.

Sohva on muusikon livebaarissa ehdoton, jotta sieltä voidaan nauttia livekeikoista. Sisustuksessa voidaan muutenkin käyttää instrumentteja koristeina. Kitaroita seinille, lampunvarjostimeksi virvelirumpu ja niin edelleen. Käytä mielikuvitustasi sekä soittimia, joita et välttämättä enää tarvitse! Voit myös hankkia halpoja soittimia seinille ja saada jopa sähkökitaroita ripustettavaksi muutamalla kympillä.  Äänentoistojärjestelmä on tärkeä musabaarissa, mutta onneksi kaiuttimet ovat nykyään pieniä ja tehokkaita. Ne eivät vie tilaa.

Peliluola arcadepelaajille

Arcadebaari on mahtava paikka pelaajalle. Tee siis baarista videopeliluolan näköinen ja käytä videopelien hahmoja sisustuksessa. Valaistus saa olla pirteä ja eläväinen, ja varsinkin tällaisessa tilassa neonvalot ovat edukseen. Arcadebaarin tärkeitä elementtejä ovat tietenkin pelit. Verkossa on myynnissä aika ajoin alkuperäisiä arcadepelejä 80-luvulta ja ne ovatkin ihanan nostalgisia, tuoden mieleen muistot bussiasemilta, joissa hermoja raastavan vaikeiden pelien tulostaulukkoon piti aina saada oma nimi mahdollisimman korkealle sijoitukselle.

Jos et löydä alkuperäisiä pelikabinetteja tai jos ne ovat liian kalliita, on netissä ohjeita omien videopelikabinettien tekoon. Usein tarvitset vanerikehysten sisään tietokoneen ja pystysuuntaisen näytön sekä ohjaimet, joita valmistetaan nimenomaan tällaiseen DIY-harrastukseen. Lisäksi peliluolassa voi olla pajazzon tyylisiä mekaanisia pelejä sekä tietenkin flippereitä.

Miesluolat ovat kaikkien miesten unelma, mutta baarilla varustetut ovat tajunnan räjäyttäjiä. Tämän artikkelin avulla voit toteuttaa unelmiasi, eikä siihen mene edes aivan julmetusti rahaa. Muista että pieni tila ei ole ongelma ja voit sisustaa baarin käytetyillä tavaroilla. Mikä tärkeintä, mielikuvitus on ilmaista ja artikkelimme vinkit ovat sellaisia myös.

Oma baari kotona on mainio kokoontumispaikka sinulle ja ystävillesi, mutta muista myös päästää perheesi mukaan silloin tällöin, ettei tule kotona liikaa riitaa. Näillä eväillä ja vinkeillä voit pitää baarisi myöhemminkin avoinna.