Talviset meikkivinkit – pidä huolta ihostasi kylmällä ilmalla

Talvella voi käyttää erilaisia meikkejä, kuin keväällä, kesällä ja syksyllä. Talvimeikit ovat dramaattisempia kuin ilmavat kevään ja kesän meikit, ja niissä saa näkyä kontrastit. Dramaattinen ei ole kuitenkaan sama asia kuin tylsä, vaan siinä voi olla yllätyksiäkin mukana.

Viileämmät lämpötilat, kosteuden väheneminen ja kuiva sisäilma tarkoittavat nestehukkaa sekä sitä myöten myös kuivaa ja hilseilevää ihoa. Yritä muuttaa kauneusrutiinisi järkevästi kylmempinä kuukausina.

Tässä artikkelissa saat hyviä neuvoja meikkiin talvelle ja muista että voit soveltaa niitä oman maun mukaan kuinka haluat. Kerromme myös ihonhoitoon tarvittavia vinkkejä, jotta meikit näyttävät paremmalta kasvoillasi.

Vinkkejä moneen makuun

Huurteiset kulmat saat kätevästi käyttämällä pastelliväriä (kuten vaaleansinistä) sisäkulmissa. Se kirkastaa silmät hienosti ja halutessasi saat ulottuvuutta syvemmällä sävyllä. Silmämeikeissä voidaan käyttää mustan rajauksen sijaan lämmintä ruskeaa, joka on pehmeämpi kuin musta.

Kultainen hohto kasvoilla on mahdollista saada kullanvärisellä häivytyksellä, ja sen voi viimeistellä korostusvoiteella ja ns. nude-huulipunalla. Poskien punoitus kuuluu talveen ja sen saa aikaan vaaleanpunaisella poskipunalla. Kylmän posken saa aikaiseksi vaaleanpunaisella, joka sisältää myös viileitä pohjasävyjä. Savuiset silmät voit tehdä hohtavilla varjoilla luomissa.

Silmiin voi käyttää kahtakin sävyä. Valitsemasi sävyn voit laittaa sisäkulmien rajaamiseen sekä hieman silmänalusiin. Toista sävyä voit laittaa luomelle. Monet paletit sisältävät värejä, jotka toimivat erinomaisesti toisten sävyjen kanssa.

Sininen luomiväri kuuluu talveen ja vaaleansininen häivytys toimii luomivärinä, kun rajaat sen tummemmalla sinisellä. Mattavärit toimivat paremmin tässä. 

Muuta muistettavaa ihostasi

Tämä on enemmänkin ihonhoitovinkki, mutta sillä saat hienosti aikaan kasteisen ja heleän ihon hyvissä ajoin – kosteuta kasvojasi paljon! Muista kuitenkin kosteuttaa iho, kun se on vielä kosteana, esimerkiksi suihkun jälkeen. Jotkin kasvoseerumit ovat toimivia tässä tapauksessa.

Kova tuuli, pakkanen ja kodin lämmitys sekä lämmönvaihtelut voivat kuivattaa ihoa. Talvella ihosta tulee pitää huolta hyvin. Ota käyttöön kunnollinen ihonhoitorutiini aamuin ja illoin, vaikka olisit vielä nuori ihminen. Ennen petiin menoa laita puhtaalle ihollesi yövoidetta ja näin voit aamulla aloittaa huoletta  puhdistus-, sävytys- ja päivävoiderutiinit. 

Älä käytä liikaa puuterimaisia tuotteita, sillä se voi tehdä ihosta tylsemmän näköinen. Pohjamaalin tulisi olla valovoimainen perinteisen mattamaalin sijaan, jos haluaa hehkua kasvoille. Voidemainen meikki on talvella järkevää käyttää talvella, koska mattameikit asettuvat huonosti kuivaan ihoon. Lopputuloksesta voi tulla epätasainen. Jos meikkivoide on liian kasteinen, voit vähän käyttää puuteria. 

Myös puuteripuna ja jopa puuteroitu luomiväri, saattavat edistää kuivuutta. Siksi voidemaiset ja nestemäiset tuotteet ovat parempia, koska kasvot pysyvät pehmeinä ja joustavina. Meikitkin näyttävät paljon paremmalta sellaisilla kasvoilla!  Nestemäinen korostusvoide, geelimäinen luomiväri ja kosteuttava huuliväri ovat myös hyviä tuotteita meikattaessa talvella.

Kevyt meikki talvella kosteutuksen kanssa

Koska talvi voi kuivattaa ihoa, on tärkeää, että meikkiä käytetään kevyesti. Ja kuten aiemmin kerroimme, kosteutus on erittäin tärkeää joko etukäteen tai sitten meikin kanssa. Kosteusvoiteen sekoittaminen meikkivoiteen joukkoon voi toimia hyvinkin, jos se todellakin lisää kosteutta. Meikkivoide, joka päätyy korostamaan kuivia kasvojen alueita, ei ole koskaan hyvän näköinen.

Kylmä tuuli sekä flunssa saattaa vetistää silmiä. Varmista, että silmämeikkisi on veden – ja kyynelenkestäviä. Näin ehkäiset tahatonta pandameikin tai corpsepaintin syntymistä.  Poskipunalla saat väriä kalpeaan talveen ja mahdollisesti kalpeaan ihoosi. Se tuo myös “terveen tunnelman”. 

Ota nämä hyvät neuvot meikkiin osaksi tavallisia ihonhoito- ja kauneusrutiineja, niin talvellakin hehkut ja näytät luonnolliselta ja kauniilta.