Spottivalo valaistuksessa

valaisimet

Spottivalot ovat parhaita nykyaikaisista valaistusmenetelmistä, mutta jotta saa spottivalon tuoman valaistuksen talon sisustukseen sopivaksi, tulisi valaistuksen olla sopusoinnussa talon sisustussuunnittelun kanssa. 

Spottivalot voidaan käyttää korostamaan sitä, mitä haluat korostaa kotonasi. Se voi olla kaunis koriste-esine, upea maalaus, suosikkihuonekalusi tai verhot. Haluatko luoda draamaa seinälle tai lisätä erikoistehosteita kotiisi? No… voit tehdä sen helposti LED-spottivaloilla. Löydä valikoima näitä valoja tältä verkkosivulta: https://www.nettilamppu.fi/kohdevalaisimet/

Spottivalo kipsilevyyn

Jos suunnitellaan esimerkiksi kipsilevykattoa, johon asennetaan himmennetty valaistus, se antaa yhtenäisen kokonaisvaltaisen ilmeen. Jotta voidaan korostaa talon kauniita osia, on järkevää pyrkiä vahvan ja selkeän valon jakamiseen. Spottivalon käyttö on kuitenkin yksi sisustuksen onnistumisen tärkeimmistä tekijöistä.

Ennen spottivalo piti vaihtaa kokonaan sen kehyksen kanssa, jos itse lamppu paloi. Nykyään on kuitenkin polttimo mahdollisuus vaihtaa, eikä koko laitosta tarvitse laittaa kierrätykseen tai roskiin. Kipsilevyn sisään asennettaessa tulee ottaa huomioon spottivalon koko, niin etu- ja takasivut sekä kipsilevyn pinta-ala. Kipsi leikataan asennettavan lampun muotoiseksi jonka jälkeen se voidaan asettaa kipsilevyyn niin, että johdot kytketään levyn sisäpuolelta.

Kipsilevyspottivaloja on yleensä kolmea eri lajia. Halogeenikipsilamput ovat monien mielestä parhaita valovoimaisuuden vuoksi, mutta se kuluttaa paljon sähköä muihin verrattuna. Myös käyttöikä on kohtuullisen lyhyt. Säästölamput puolestaan kuluttavat sähköä vähemmän, käyttöikä on pidempi kuin halogeenilampuilla mutta puolestaan voimakkuus ei ole aivan parhaimmistoa. LED-spottivalo kipsilevyille on yleisesti ottaen paras, sillä sillä on pitkä käyttöikä, se on kirkas eikä se kuumene pahasti. t

Yhdistele spottivaloja LED-nauhojen kanssa

Sisustuksessa on järkevää käyttää tasaisia spottivaloja, jotka tuottavat pehmeän valaistuksen ja sitä voidaan yhdistää esimerkiksi LED-nauhojen kanssa. Tuplaspotit ovat hyvä idea, jos tarvitaan vieläkin enemmän valoa.  Suuret spottivalot voivat toimia hyvin keittiössä, sillä siellä tarvitaan runsaasti valoa.

Yksi spottilamppujen käytön haittapuolista on, että ne voivat palaa, jos niitä ei asenneta oikein. Johdot tulee kytkeä asianmukaisesti ja ammattimiehen toimesta kattoon, jonka jälkeen lamppu asennetaan kipsilevyyn.  Tämäntyyppinen spottivalo kipsilevyssä tarvitsee tarpeeksi ilmanvaihtoa. 

LED-valojen pehmeä valaistus sopii minimalistiseen kotiin

LED-valon pehmeä valaistus tekee siitä oivallisen varsinkin moderniin ja minimalistiseen sisustukseen. Pehmeyttä voi saada aikaanm valitsemalla pieniä ja pienitehoisia LED-lamppuja. Kuten sanottuam on LED-valojen erinomainen puoli se, että ne eivät tuota lämpöä. Ne sopivat hienosti tilaan, jossa etsit rauhallisuutta, jotta voisit rentoutua kunnolla.

LED-valaisimien valot ovat itsessäänkin rauhoittavia ja tyylikkäitä. Esteettinen ilmapiiri  on mahdollista pienelläkin budjetilla. Lisäksi ne kuluttavat vähemmän energiaa ja ovat pitkäikäisiä. Näitä valoja on saatavilla eri tehoilla varustettuna, joten voit valita valot monien ominaisuuksien perusteella, kuten huonekoko.

LED-spottivalojen etuna on myös tyylin ja tilan vaihtaminen sekä määrittäminen värin perusteella. Valot ovat usein tylsän valkoisia, on mahdollista valita lämmintä valkoista ja kylmän valkoista helposti LED-valoilla. LED-valoja on saatavilla myös väreissä. Keltainen valo sopii esimerkiksi keittiöön, sillä tämä väri lisää lämpöä tilaan. 

LED-spottivalot korostavat tilan kauneutta

LED-valot eivät pelkästään toimi tilan valaisijana. Ne korostavat myös tilan ja sen elementtien kauneutta. Osassa tiloista tarvitaan kirkkaita valoja, mutta esimerkiksi käytävissä ja portaissa tarvitaan valoa sen verran, että niissä pystyy kulkemaan. LED-spottivalot ovat juuri tällaiseen sopivia valaisimia, koska ne voivat kaunistaa käytäviä ja portaita juuri sopivalla valomäärällä sekä tyylikkyydellä.

Summa summarum: spottivalot ovat usein aliarvostettukin valaisuratkaisu, sillä niiden avulla voidaan tuoda sellaista valoa, mitä muilla valaisimilla ei voi tehdä. LED-spottivalot ovat tämän päivän ja tulevaisuuden ratkaisu, sillä ne ovat turvallisia, käyttöiältään pitkiä sekä energiatehokkaita.